Introduktionskurs i transaktionsanalys 29-30 augusti

Skulle du vilja förbättra din kommunikation med dina medarbetare, din familj eller dina vänner? Eller vill du utvecklas personligen?

Välkommen till en introduktionskurs i TA!

Transaktionsanalysen (TA), är en kommunikationsteori och en handfast metodik, användbar pa jobbet, i vardagen och med familjen. Inom TA kan man arbeta kognitivt, känslomässigt, systemiskt eller psykodynamiskt. Förändring sker genom tydliga överenskommelser om vilka mål som ska uppnås och hur arbetet dit ska bedrivas.

Utbildningen riktar sig till alla som arbetar med människor: inom näringslivet, kommunal och statlig verksamhet, t ex chefer, HR-ansvariga, socionomer, kuratorer, lärare och personalansvariga eller till dem som vill vidareutveckla sig personligen.

Ur innehållet:
– jagtillstånd – en utmärkt och användbar modell i förståelsen av hur individer fungerar
– analys av vår kommunikation, och hur vi kan bli tydligare i att föra fram våra budskap samt minska missförstånd
– regler för kommunikation
– hur strukturerar vi vår tid på bästa sätt och var finner vi vår motiverande kraft?
– nedvärderingar, hur vi ignorerar viktig information i lösandet av problem – att få syn på de psykologiska spel som leder till att vi mår dåligt
– hur man löser känslomässiga problem
– livshistoriens påverkan på våra beslut
– hur man formulerar tydliga kontrakt för att uppnå framgångsrika mål.

Pris: 4 450:- + moms, för privatpersoner 4 450:- inklusive moms
Tid: Dag 1, kl 10–17 och dag 2, kl 9–16
Plats: Prästgardsängen 5 i centrala Göteborg

Kursmaterial i form av handbok ingår.

Hjärtligt välkommen att kontakta mig för att boka en plats eller för att få mer information.

Eleonore Lind
PTSTA-p, behörig att utbilda och handleda i transaktionsanalys samt medlare.

0709 94 74 35 eller eleonore.lind@telia.com

www.eleonorelind.se och www.transaktionsanalys.nu

40-årsfest i Hjo

Vilken fest! Tack alla ni som kom, alla som bidrog på olika sätt. Så många kära återseenden och nya band som knöts. Så berikande det är att ses IRL. Prata, skratta och mötas. Och dans blev det också.

Det var verkligen uppskattat att så många av de som var med från början, då STAF bildades, kom och delade med sig av sina erfarenheter och minnen från sina 40 år med TA. Det blev en och annan nostalgitripp längs med ”memory lane”. Tror att det blev en bra mix med presentatörer, ämnen och omfattning. Extra roligt var också att även de med kortare erfarenhet av TA gjorde presentationer utifrån sitt perspektiv.

Styrelsen önskar alla en vidunderligt skön vår!

Rapport från EATAs möte i Göteborg 28/2 – 3/3

Alla som arbetar eller bara är intresserade av transaktionsanalys i Sverige kan vara medlemmar i den ideella intresseföreningen STAF. Per automatik är man då medlem i EATA, European Association for Transactional Analysis. Vår förening!

I EATA arbetar många ideellt eller för mycket lite ersättning för att underhålla och utveckla TA i Europa. EATAs medlemmar är de nationella medlemsföreningarna. Man kan också vara individuell medlem, men inte i EATA. Då behöver man ansluta sig till ITAA, International Association for Transactional Analysis, som är den världsomspännande intresseorganisationen framvuxen ur Bernes ”Tisdagsseminarier” i San Fransisco.

EATA Executive kommitté träffas tre gånger om året rent fysiskt (mellan dessa träffar har vi regelbundna digitala möten). Vi träffas på sommaren i samband med den träff som samlar alla EATAs delegater (representanter från de nationella föreningarna) innan den årliga konferensen. På hösten, i samband med ”Outreach programme” och den första helgen i mars tillsammans med alla medlemmar i de olika kommittéerna. Denna gången besökte de oss i Sverige. Så roligt att ha dem här! All logistik fungerade utmärkt och det var lätt att ta sig till och från flygplatsen. Hoppas verkligen att vi kan var här igen.

Under dagarna arbetade kommittéerna med aktuella projekt, och för mig som sitter i Executive kommittéen var det arbete lördag och söndag. Egentligen började det redan fredag kväll, men det var med en mycket god middag tillsammans med 30 andra.

Halva lördagen tillbringar vi tillsammans med ordföranderna i de olika kommittéerna. Vi delar med oss av vårt arbete under året för att öka transparensen och för att känna att vi verkligen arbetar tillsammans i en gemensam organisation. Det är intressant och lärorikt att få ta del av allt det fantastiska arbete som görs inom TA. En del förslag tas så småningom till mötet i samband med konferensen för beslut, eller för att man behöver sätta ihop en tillfällig arbetsgrupp för att förbereda förändring. Ett exempel på en sådan grupp är ”Task Force Conferences” som jag varit ordförande för. Vårt jobb har varit att se över hur vi anordnar konferenser. Efter att ha tagit in synpunkter från våra medlemmar och delegater, samlade vi ihop dessa till ett förslag som presenterades i London 2018. Delegaterna röstade ja, till det nya förslaget och nu återstår bara att skiva om alla dokument som beskriver hur EATAs konferenser ska gå till väga.

Nu blir det fortsatt planering inför EATAs konferens i Cherkassy, Ukraina den 4-6 juli 2019. På EATAs hemsida kan man klicka sig vidare till konferenshemsidan och boka in sig: www.eatanews.org

Välkomna!

Eleonore Lind
STAFs representant i EATA & EATAs vice president

Nybeslutsmaraton 10-11 maj

En tvådagars maraton-workshop i nybeslutsterapi 
med Eleonore Lind & Berit Fahlén

Efter förra terminens framgångsrika nybeslutsmaraton, kommer vi att erbjuda den igen!

Har du velat göra förändringar och satt mål? Har du inte riktigt lyckats uppnå det du föresatt dig?

Det är inte ovanligt att vi börjar med engagemang och så får vi de första motgångarna vilket leder till att våra föresatser rinner ut i sanden. Om du vill göra varaktiga förändringar krävs att du tar ett nybeslut för att förankra det nya beslutet. Detta görs kognitivt och emotionellt.

Nybeslutsskolan är en gren av transaktionsanalysens som använder TA teori kopplat till gestaltövningar. Bob & Mary Goulding som grundade denna skola studerade både med Eric Berne och Fritz Perlz, men också med Virginia Satir, en av familjeterapins
grundare.

Under de två dagarna kommer vi att erbjuda deltagarna möjlighet att göra och förankra positiva förändringar och terapeutiska interventioner för att må bra.

Maraton-workshopen är både till för dem som är bekanta med TA och har gått utbildningen, men även för dem som aldrig kommit i kontakt med teorierna eller prövat TA tidigare.

Under dagarna blandar vi praktik med teori och alla får möjlighet att göra ett nybeslut.

Tid: Fredagen den 10, kl. 15–20, lördagen den 11, kl. 9–15

Pris: 2 200:- inkl. moms (företag 2 500:- + moms)

Eleonore Lind, PTSTA-p och Berit Fahlén, PTSTA-p har båda lång erfarenhet av transaktionsanalys och behörighet i samtalsterapi, utbildning och handledning. Tillsammans med kolleger i Scandinavian Institute for Transactional Analysis, SITA, driver de utbildning i psykoterapi enligt TA.

För mer information och för att boka en plats maila eller ring:
Eleonore Lind: eleonore.lind@telia.com 0709 94 74 35
Berit Fahlén: berit@kulabodan.se

Varmt välkommen!